среда, 30 марта 2011 г.

ГЕНДЕРНА ПОЛІТИКА В УКРАЇНІ (ЗАКОНОДАВСТВО)

1.      8 вересня 2005 року було прийнято закон «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» № 2866-ІV у якому були закладені основи гендерного законодавства. В 2005 році, коли депутати схвалювали цей закон, термін «гендер» розумівся як рівні права жінок і чоловіків.
Стаття1: ґендерна рівність - рівний правовий статус жінок і чоловіків та рівні можливості для його реалізації,  що дозволяє особам  обох статей   брати   рівну   участь   у  всіх  сферах  життєдіяльності суспільства;

Стаття 2. Законодавство з питань забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків
ЦИТАТИ:
- «забезпечення виховання і   пропаганду  серед  населення  України  культури ґендерної рівності,  поширення  просвітницької  діяльності  у  цій
сфері»
Якщо міжнародним договором України,  згода на обов'язковість якого  yадана  Верховною Радою України,  встановлено інші правила, ніж ті,  що передбачені цим  Законом,  то застосовуються  правила міжнародного договору» (ДИВ.ПАПКУ « Верховна Рада України гендеррівність_2005р»)

Стаття 6. «Дискримінація за ознакою статі забороняється».

2.      Але сьогодні з точністю знаємо, що термін «гендер» має зовсім інше значення, а саме «соціальна стать» особи, тобто стать, яку людина сама собі вибере. Про це свідчить «Резолюція 1728 (2010)» Парламентської Асамблеї Ради Європи прийнята 29.04.2010, яка просуває гендер-гей-рівність як Європейський стандарт.
3.      . Гендерна авангардна теорія почала зароджуватись у 60-тих роках ХХ століття в соціальних науках. «Науковці» почали неприродно відрізняти «стать біологічну - чоловічу або жіночу», дану згідно будови тіла, від т.зв. „соціальної статі”, яку людина нібито може, згідно цієї теорії, сама собі вибрати. І саме ця соціальна стать, яку людина презентує згідно своїх бажань в суспільстві називається гендер. Що вона містить в собі? Твердження, що кожна людина нібито може свої зовнішні прояви і способи поведінки проявляти свобідно, навіть, якщо вони протиприродні статі (чоловічої або жіночої) з якою вона народилася й є морально недопустимі.(ДИВ.ПАПКИ «ГЕНДЕР»;  «гендер_СТАТТЯ»)
4.      6 серпня 2010 Міністерство України у справах сім’ї, молоді та спорту представило законопроект «Про Загальнодержавну цільову соціальну програму забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків на період до 2016 року», який в собі містить нові гендерні терміни, які не були використані у законі «Про забезпечення рівних прав та можливостей жінок і чоловіків» № 2866-ІV з 2005 року. Мовний аналіз цих нових термінів показує, що поправками до закону просувається сприйняття терміну «гендер» в такому значенні, яке воно має в Європейському Союзі тобто, що людина народжується нібито двостатевою і що сама може вибрати чи є чоловіком, чи жінкою. Головна ціль є узаконення одностатевих шлюбів, усиновлення дітей гомосексуалістами та впровадження гомосексуалізму в програму  сексуального виховання дітей в школах. Гендерне розуміння сім’ї гостро протирічить Сімейному Кодексу, який дає визначення сім’ї як зв’язок між чоловіком і жінкою, гарантуючи батьківські права на виховування дітей. Тут доходить до різкого конфлікту між класичним поглядом на людину, її статі та гендерним поглядом. Це боротьба між природним баченням, випробовуваним тисячоліттями, та протиприродним – збоченим, яке приносить внутрішній розклад людини. В кінцевому результаті гендер протирічить християнській вірі та її моралі. Інституція сім’ї в Україні вважалася завжди святою.
5.      «Резолюція 1728 (2010)» від 29.04.2010р.

-         «Парламентська асамблея звертає увагу, що сексуальна орієнтація є глибинною частиною ідентичності кожної людини, яка включає гетеро сексуальну, бісексуальну та гомосексуальну орієнтації. Також, Асамблея нагадує, що остання не переслідується за законом в жодній з держав-членів Ради Європи. Ідентичність статі описує інтимний та особистий досвід своєї статі наприклад спільне проживання. Людина-транссексуал є особою чия статева ідентифікація не відповідає тій, яка була визначена їй при народженні»
Забезпечити членам ради Європи:

-         16.9.1ті самі майнові права і обов’язки (для ЛГБТ), що встановлені для гетеросексуальних пар;
-         16.11.2. на отримання офіційних документів, що відображають ідентифікацію обраної ними статі без попереднього обов’язкового зобов’язання пройти стерилізацію або іншу медичну процедуру як операцію зі зміни статі або гормональну терапію.

НАСЛІДКИ:

1.      Міністерство юстиції України легалізувало всеукраїнську громадську організацію лесбіянок, геїв, бісексуалів і тренсгендерних людей (ЛГБТ). http://www.volynnews.com/allnews/view.php?id=21240 
(ДИВ.ПАПКА ЛЕГАЛІЗАЦІЯ_РАДИ_ЛГБТ)
2.За прийняття закону "Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей", який дозволяє всиновлювання українських дітей гомосексуалістами, проголосували 288 депутатів.

Депутати ратифікували Європейську конвенцію про усиновлення дітей. Деякі положення документа, зокрема можливість усиновлення дітей одностатевими парами, суперечать чинному українському законодавству. Деякі положення документа суперечать чинному українському законодавству. Зокрема, міжнародне право дозволяє всиновлювати дитину різностатевій або одностатевій парі, що перебуває в офіційному чи цивільному шлюбі, а відповідно до Сімейного кодексу, усиновити дитину може тільки різностатева пара, що перебуває в офіційному шлюбі.
У державному департаменті з питань усиновлення та захисту прав дитини Міносвіти схвалили ратифікацію конвенції.
"Україна приводить своє законодавство до європейських стандартів. Тепер ми повинні внести відповідні зміни до Сімейного кодексу та розширити можливості усиновлення дітей", – заявила заступник директора держдепартаменту Оксана Филипишин. Вона вважає, що зараз в Україні можуть бути всиновлені близько 30 тис. дітей. ( http://www.ogo.ua/articles/view/2011-02-17/26375.html, А ТАКОЖ ДИВ.ПАПКУ «усиновлення_дітей_ЛГБТ»)
3. Стаття 1 Європейська конвенція про усиновлення дітей (ETS N 58)
 «Кожна Договірна Сторона зобов'язується забезпечити
відповідність свого законодавства
  до  положень  розділу  II  цієї
Конвенції  та  повідомити  Генерального  секретаря Ради Європи про
заходи, яких було вжито для цього»
Стаття 6 цієї конвенції «Законодавство   дозволяє   усиновлювати  дитину  або  двом особам, які перебувають у шлюбі, за умови, що вони обоє здійснюють усиновлення одночасно чи послідовно, або одній особі.
Цитата:
 „Конвенцією передбачається можливість усиновлювати одній особі.”

Відповідь: Сімейний Кодекс дозволяє усиновити дитину тільки чоловікові і жінці, які живуть в порядному і природньому супружжі. Конвенція тут протирічить Сімейному Кодексу України. Конвенція дозволяє одному чоловікові або жінці, гомосексуалісту чи лесбіянці – якщо є українцями, усиновити дитину.
 Цитата: „Водночас, статтею 212 Сімейного кодексу України (СкУ) забороняється усиновлення українських дітей іноземцями, що не перебувають у шлюбі.“
Відповідь: Це означає, що якщо іноземець живе в подружжі, а згідно європейських стандартів це означає й одностатеві шлюби, то він може усиновити українську дитину.
4. Коментар з газети «Експрес»-10-17лютого2011року
Назва статті «Елтон Джон буде радий» сторінка11.
«..Зі слів президента гей-форуму України Святослава Шеремета – такі дії з боку уряду ще один крок толерантності до «не таких, як усі» людей…»
Наступна цитата:
«… Якщо влада говорить про євроінтеграцію, але не забезпечує рівними правами усіх громадян, у тому числі й «не таких як усі» у цивілізованому суспільстві цього не зрозуміють!»

Комментариев нет:

Отправить комментарий