среда, 30 марта 2011 г.

ЮВЕНАЛЬНА ЮСТИЦІЯ В УКРАЇНІ! (законодавство)


1.     Наказ Міністерства Юстиції України № 198/7 (16.03.2010) нa впровадження ювенальної юстиції в Україні за активної підтримки Посольства Канади.
  1. «Після хвилі критики керівництва Міністерства юстиції в ЗМІ, було змінено назву але не суть концепції…» (див. звернення народного депутата від партії БЮТ– Д.О.ВЕТВИЦЬКИЙ http://sovest.dnepro.org/2010/1727.html)
«Признать утратившим силу приказ Министерства юстиции Украины от 16.03.2010 г. №198/7»
3.     Наказ №491/7  від 27.05.2010р. : «Создать рабочую группу по внедрению системы криминальной юстиции относительно несовершеннолетних в Украине».
4.Указу Президента України “Про схвалення Концепції розвитку кримінальної юстиції щодо неповнолітніх в Україні” ( див. План роботи Міністерства юстиції України на І квартал 2011 року, затверджений 30.12.2010р. Термін виконання – березень 2011р., відповідальні за виконання -Лутковська В.В.Фесенко І.М.)
Результатом прийнятих законів є:
5. «… Україна візьме участь у розробці факультативного протоколу до Конвенції про права дитини, яка надасть дітям можливість безпосередньо подавати скарги в Комітет ООН з прав дитини на порушення їхніх прав. Факультативний протокол до Конвенції дасть змогу дітям, як особисто, так і в складі групи, подавати скарги безпосередньо в Комітет з прав дитини. Документ також має висвітлити питання, яке стосуються якості представництва, можливих конфліктів інтересів і конфіденційності процедури повідомлень.»
(Про це заявив міністр юстиції України Олександр Лавринович, http://www.newsru.ua/ukraine/15feb2011/prava_child.html , див. також папка інтервю_ЛАВРИНОВИЧ)
6. Депутати ратифікували Європейську конвенцію про усиновлення дітей.  За прийняття закону "Про ратифікацію Європейської конвенції про усиновлення дітей", який дозволяє всиновлювання українських дітей гомосексуалістами, проголосували 288 депутатів.

7. У державному департаменті з питань усиновлення та захисту прав дитини Міносвіти схвалили ратифікацію конвенції. "Україна приводить своє законодавство до європейських стандартів. Тепер ми повинні внести відповідні зміни до Сімейного кодексу та розширити можливості усиновлення дітей", – заявила заступник директора держдепартаменту Оксана Филипишин. Вона вважає, що зараз в Україні можуть бути всиновлені близько 30 тис. дітей»
http://www.ogo.ua/articles/view/2011-02-17/26375.html
(ДИВ.ПАПКУ усиновлення_дітей_ЛГБТ,, Європейська конвенція_про усиновлення_дітей, Стаття 1 Завдання Сімейного кодексу України)

Комментариев нет:

Отправить комментарий